The Wolfman sau trezirea lycantropului!

luni, 8 februarie 2010

Săptămâna aceasta se lansează la Londra cea mai recentă producţie a studiourilor americane Universal Pictures, 'The Wolfman', Vârcolacul. Filmul, care îi prezintă publicului pe Benicio Del Toro, alături de Anthony Hopkins şi Emily Blunt, în regia lui Joe Johnston readuce la viaţă clasica poveste a lycantropului,  a omului devenit lup!

Lawrence Talbot, un nobil bântuit de fantomele trecutului, este atras la vechea proprietate a familiei după ce fratele său dispare în mod misterios. Întorcîndu-se la locurile copilăriei brusc curmată de moartea mamei, după ce părăsise adormitul sătuc victorian Blackmoor, şi  încercase să-şi îngroape în trecut durerea aventurându-se în lume, trecutul se întoarce răzbunător pentru Talbot când logodnica fratelui său îl convinge să se întoarcă pentru a-l găsi, Talbot descoperind în această aventură ceva ce avea să întreacă cu mult şi cel mai cumplit coşmar al său. Ceva monstruos bântuia reşedinţa, ceva ne-uman. Nici măcar proaspătul sosit inspector Aberline, de la Scotlandyard nu fusese capabil să găsească o explicaţie raţională pentru nenorocirea abătută peste Blackmoor, iar zvonuri despre un blestem antic îşi găseau adepţi şi în prezent. Conform legendei, cei afectaţi treceau printr-o transformare înfricoşătoare la adăpostul lunii, ura animalică ce lua naştere în fiinţa transformată, neputînd fi controlată de trupul uman; femeia pe care Talbot o iubeşte se află în pericol de moarte şi pentru a o proteja, el trebuie să se aventureze în mijlocul pădurii, sub clar de lună pentru a ucide fiara înainte să ca aceasta să o ucidă pe ea. Însă această vânătoare nu este una tipică, cu care suntem obişnuiţi în filmele de gen, deoarece, înainte ca bestia să fie ucisă, un simplu om va descoperi o latură primală a sa, despre a cărei existenţă nu bănuia nimic.

Un film despre puterea dragostei, despre puterea sacrificiului şi a iertării, a împăcării şi a acceptării, care pune în antiteză trecutul şi prezentul, omul şi fiara, un film despre valoarea cunoaşterii de sine şi a curajului înfruntării propriilor demoni care deja adună cronici favorabile şi cozi lungi în faţa cinematografelor!

0 comentarii: