De la Altamira la... Armani!

joi, 4 februarie 2010

Viaţa într-o societate modernă presupune şi acceptarea unor valori unanim recunoscute, valori care au o contribuţie notabilă la evoluţia societăţii umane în general, dar care celebrează în egală măsură şi spiritului creator al umanităţii. În această categorie eu încadrez arta cu toate formele pe care ea le traversează sau le îmbrăţişează, de la pictură şi muzică până la teatru şi modă! Iar noi, contemporanii, care celebrăm (sau ar trebui să o facem mult mai... zgomotos) arta şi frumosul sub toate formele avem şi responsabilitatea de a le prezerva şi pentru generaţiile care vin după noi, pentru că Filocalia, iubirea de frumos şi bine a fost una dintre stările definitorii ale spiritului uman din toate timpurile, de la Lascaux şi Altamira până la... Armani şi Gucci!
În acestă paradigmă de gândire, Italia a dat start la arhivarea moştenirii din domeniul.... modei!O gamă largă de elemente reprezentative pentru lumea modei este în prezent supusă unui laborios proces de arhivare şi restaurare digitală la capătul căruia se va afla o arhivă digitală a modei şi evoluţiei ei istorice în Italia.
De îndată ce acest proces minuţios se va finaliza într-un produs... cel mai probabil video, acesta va fi disponibil şi pentru download, făcând din el un material de referinţă de nepreţuit atât pentru experţi şi cercetători, cât şi pentru industria modei, în general! Cei care lucrează la materialele ce urmează a fi îmbunătăţite digital şi arhivate declară că această colecţie nu va fi grupată numai în jurul numelor sonore ale modei italiene, ci va reflecta şi contribuţiile aduse de artişti si designeri mai puţin cunoscuţi sau mai puţin importanţi!

0 comentarii: