Referatul "Sărbătorile Creştine"

marți, 5 ianuarie 2010


 
Acest articol se adresează elevilor mei, care au şi curiozitatea sau conştiinţa să se logheze pe blog, şi are legătură cu proiectul - deşi e mult spus pentru că proiectul implică un volum de muncă mult mai mare - pe care l-am desemnat ca temă de evaluare pentru finalul acestul semestru! În principiu, proiectul - referat (hai să fac un compromis şi să îl numesc aşa) trebuie să conţină descrierea a cel puţin trei (3) obiceiuri sau tradiţii care stau în legătură cu sărbătorile Bobotezei şi a Sf. Ioan Botezătorul, folosindu-se de următoarele surse:
1. Biblia sau Sf. Scriptură
2. ziare şi reviste, http://www.ziarullumina.ro
3. discuţii, dialoguri cu părinţii sau cu rudele mai vârstnice care pot da detalii despre tradiţiile care, din nefericire, nu se mai practică azi
4. internetul (căutare pe www.google.com, identificarea, selectarea şi lecturarea unor articole, iar abia ulterior folosirea lor în referat, citând şi sursele de unde au fost preluate informaţiile!)
5. site-urile: http://crestinortodox.wikispaces.com (care conţine câteva informaţii utile sub forma unor scurte descrieri alcătuite de mine)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Boboteazahttp://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Botez%C4%83torul
http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-si-superstitii/68779-datini-si-obiceiuri-de-boboteaza
http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-si-superstitii/68744-traditii-si-obiceiuri-de-boboteaza
     Aştept întrebări sub forma comentariilor la acest articol
Wikispaces

0 comentarii: