Meşterul Manolea şi Flacăra Violet!

miercuri, 20 ianuarie 2010

Comicăria "flăcării violet" cuprinde România şi tot acest carnaval perpetuu tinde să devină mai grotesc pe zi ce trece... Ieşind din casă, te îngropi în zăpadă; dar chiar nu mă mai deranjează că nu te mai poţi deplasa cu maşina din cauza asta... că acolo pe unde bunul Dumnezeu a topit-o (că de la altcineva nu te poţi aştepta să intervină)... au apărut cratere care te înfioară nu alta, care te trimit cu gândul la Beirut... sau la Mogadishu; nu mă mai deranjează aceste lucruri şi nu ştiu de ce, nu ştiu ce mi s-a întâmplat în ultimele zile... pentru că simt că sunt lucruri mai importante în viaţă... care merită toată atenţia noastră... şi de care trebuie să ne bucurăm şi să le apreciem, pentru că viaţa e scurtă şi dacă ignorăm lucrurile care merită apreciate... o facem şi mai scurtă!
Dar nu pot să nu fiu deranjat când Evul Mediu în care ne aflăm şi din care numai Dumnezeu ştie când vom mai ieşi începe să devină o realitate... şi la nivel oficial! Dacă în Evul Mediu fiecare monarh respectabil avea câte un vrăjitor la curte, spre a-l sfătui... acest obicei se pare că nu a dispărut nici azi... pentru că el revine... în forţă - după câte remarc în presa românească; astfel, vrăjitorul medieval are astăzi costum de firmă (se poate altfel?), scrie cărţi prea complicate pentru minţi mai puţin luminate, este specialist în programare psiholingvistică şi terapii complementare, îţi poate suge... energia (la ce vă gândeaţi?) chiar de peste stradă... şi culmea!!! aceste calităţi măiestre sunt recunoscute şi folosite la cel mai înalt nivel oficial... Într-o ţară superbă, în care totul este superb, de ce nu ar fi superb să ai prin preajmă un astfel de... specialist care să manipuleze energia... şi să lovească cu flacăra violet pe toţi duşmanii?
Comicăria "flăcării violet" cuprinde România şi tot acest carnaval nu se mai termină... măcar nu suntem în Brazilia... cel puţin aşa aveam Rio, Copacabana, soare, nisip, bikini... şi nu zăpadă şi gropi! Muriţi de ciudă, brazilienilor, habar nu aveţi ce pierdeţi!

0 comentarii: