Isteria naţională a gripei porcine!

miercuri, 13 ianuarie 2010

În ultimele zile mulţi dintre cei cu care am stat de vorbă erau îngrijoraţi în ceea ce priveşte răspândirea sau mai degrabă înmulţirea cazurilor de gripă porcină în România şi tot circul mediatic care se face pe această temă! Ba că se moare - ca şi cum ar fi o noutate - ba că are iz de afacere cu miros de... medicamente,  ba că e colorată în verde sau portocaliu, după culoarea monedei, ba că e făcătură în genul teoriei conspiraţiei, ba..., ba...!
Însă eu cred că lucrurile s-au inflamat atât de tare şi lumea s-a isterizat - încât nu mai ai loc la medicul de familie nici măcar să-i dai telefon pe numărul personal de cei care au venit să se vaccineze şi nu că ar fi un lucru rău să se vaccineze, să nu fiu interpretat greşit - mai ales după moartea lui Toni Tecuceanu!
Oare înainte de acest caz atât de mediatizat - cei care au murit în aceleaşi circumstanţe au beneficiat de aceeaşi atenţie? Înainte de acest caz cât se poate de trist şi de nefericit, de altfel, nu se murea din cauza complicaţiilor pe care le provoacă gripa porcină? Sau trebuie să întruneşti nişte condţii sau standarde sociale mori de gripă porcină? Trebuie să fii celebru sau să ai o voce sonoră sau impact la public să schimbi ceva în mentalitatea şi atitudinea acestei naţii?
Concluzia: moartea nu alege! NICIODATĂ! Aşa că, dacă doriţi să vă vaccinaţi, faceţi foarte bine, dar nu vă mai isterizaţi, fraţilor!

0 comentarii: